Eastborn matras 160x200

100% Nederlands Fabrikaat

Een Eastborn matras 160×200: eersteklas kwaliteit

Als je voor Eastborn kiest, kies je voor topkwaliteit. We maken onze boxsprings en matrassen zelf in onze fabriek in Vroomshoop. Al sinds 1959 is het onze passie om klanten een goede nachtrust te bezorgen. Met een stijlvolle tweepersoonsboxspring van 160×200, die je helemaal naar wens kan samenstellen, ben jij alvast goed op weg. Het allerbelangrijkste onderdeel is echter je matras. Het juiste type matras kiezen is geen sinecure. Neem er dus zeker je tijd voor en laat je bijstaan door onze Eastborn adviseurs.

Een matrasmaat 160×200 is een uitstekende keuze voor een slaapkamer van een normale omvang. Mogelijk is een matras 160×210 of 160×220 nog net een tikkeltje comfortabeler. Zeker als jij of je partner groot van postuur zijn en graag lang uitgerekt in bed liggen. Hoe je de juiste matraslengte kan vinden? Tel gewoon 20 cm bij je eigen lichaamslengte op!

Waarop letten bij de aankoop van een nieuw Eastborn matras?

De juiste matras kiezen is cruciaal voor je nachtrust. En een goede nachtrust is onmisbaar om elke ochtend uitgerust en vol energie wakker te worden. Om zeker te zijn dat je een matras koopt dat echt bij jou past, houd je best rekening met een aantal factoren. Tenslotte gaat een nieuw matras gemiddeld zo’n 8 tot 10 jaar mee. Dus het zou zonde zijn moest je een verkeerde keuze maken. Welk matras voor jou geschikt is, hangt af van:

  • je lengte en gewicht
  • je lichaamsbouw
  • je slaaphouding
  • je bed(bodem)
  • je slaapsituatie (alleen of samen)
  • je slaapvoorkeuren

Welk soort matras 160×200 heb je nodig?

Eastborn biedt diverse maten en soorten matrassen voor elk type slaper. Slaap je graag op je rug, buik of zij? Heb je het snel koud of te warm? Of last aan je rug of schouders? Allemaal vragen om even bij stil te staan. Bepaal wat voor jou belangrijk is en kies dan een matras die aan jouw specifieke wensen voldoet. 

De Eastborn Q-serie matrassen zijn voorzien van duurzame en elektrothermisch geharde pocketveren. Deze ‘Advanced Pockets’ zijn in 7 zones geplaatst, volgens de ergonomische lichaamsbouw, met een extra soepele schouderzone. Afhankelijk van je voorkeur heb je de keuze uit comfortschuim, latex en vivid-foam. Elk van deze materialen heeft zijn eigen unieke eigenschappen. Comfortschuim zorgt voor een goede ventilatie en vochtregulatie dankzij de open celstructuur. Latex is heel soepel en rekbaar voor een precieze ondersteuning en houdt de warmte langer vast. Vivid-foam is heel veerkrachtig en voert de warmte uitstekend af.

Met de Eastborn H-serie pocketverenmatrassen ga je nog een stapje verder. De ergonomisch gezoneerde Advanced Pockets vormen de basis. Afhankelijk van jouw voorkeur combineer je verschillende comfortlagen. Er zijn 6 vooraf gedefinieerde keuzemogelijkheden. Ruime keuze voor elk type slaper, ook voor jou! Graph’In of Graph’In Breeze hebben een warmteregulerende werking waardoor je sneller in slaap kan vallen. Zero Gravity Pockets zijn maximaal drukverlagend en bieden je lichaam een uitmuntende ondersteuning. De H-serie matrassen zorgen voor een minimale druk op nek, schouders en heupen zodat je lichaam optimaal kan ontspannen.

Hoelang gaat een Eastborn matras 160×200 mee?

De matrassen van Eastborn zijn uitvoerig getest op kwaliteit en duurzaamheid. Dankzij de goede ventilatie en vochtregulatie van het pocketinterieur hebben onze matrassen een uitstekende levensduur. Bij een normaal gebruik gaan ze 8 tot zelfs 10 jaar mee. Zeker als je onze onderhoudstips nauwgezet opvolgt. Na deze periode raden we je aan om je matras te vervangen omdat het geen optimale ondersteuning meer biedt, maar ook om hygiënische redenen.

Hebben jij en je partner andere slaapvoorkeuren? Welke oplossing biedt Eastborn?

Ken je onze Je t’aime uitvoering al? Hierbij worden twee éénpersoons pocketinterieurs met verschillende hardheden in één kern geïntegreerd. Dat is mogelijk vanaf een matrasbreedte van 160 cm en bij hetzelfde type matras. Het voordeel? Je kiest elk apart je eigen ligcomfort en ondersteunende eigenschappen, maar hebt geen vervelende naad in het midden.

Een andere optie is een gekoppelde uitvoering. Dan worden de twee matrassen via een rits aan de boven- en onderkant aan elkaar vastgemaakt. Zo slaap je knus samen, maar kan je toch een matras kiezen dat helemaal bij jou past.

Keuzestress? Geen nood, wij helpen je het type matras 160×200 kiezen waarop je nacht na nacht als een roos slaapt. Maak een afspraak voor persoonlijk advies bij een Eastborn dealer in je buurt en wij gidsen je naar dromenland.

Slaap gezond met Eastborn

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!