Eastborn matras 100x200

100% Nederlands Fabrikaat

Eastborn matras 100×200 kopen? Gegarandeerde kwaliteit!

Wist je dat we al onze matrassen uitvoerig testen op kwaliteit en duurzaamheid? Zo ben jij zeker dat jouw investering lang meegaat. Onze Eastborn Q-serie en H-serie matrassen met gezoneerde pocketvering bieden een goede ventilatie en vochtregulatie voor een uitstekende levensduur. Bij een normaal gebruik kan je 8 tot zelfs 10 jaar genieten van je matras. Lees zeker onze onderhoudstips hieronder. 

Naast een hoogwaardige kwaliteit biedt Eastborn een ruime keuze aan matrasmaten. Een matras 100×200 is net iets breder dan de standaardbreedte van 90 cm en dus ook iets comfortabeler voor wie graag ruim slaapt. Een Eastborn matras 120×200 is mogelijk ook een ideale match voor jou, als de breedte van je slaapkamer dit tenminste toelaat. 
Ben je groter dan 1,80 meter? Twijfel dan niet om een matras 100×210 aan te schaffen, zodat je lekker warm ligt van kop tot teen.

Wanneer moet je jouw matras vervangen?

Een versleten matras heeft vele nadelen. Door de verslechterde ondersteuning en het verlies aan veerkracht slaap je minder diep. Je gaat meer woelen tijdens de nacht en je slaapkwaliteit gaat erop achteruit. Met alle gevolgen van dien voor je lichamelijke en mentale gezondheid.

Heb je bij het opstaan soms last van een pijnlijke onderrug? En trekt de pijn tegen de middag weer weg? Dit kan wijzen op een verminderde veerkracht. Ook als je een duidelijke kuilvorming ziet op de plek waar jij slaapt, weet je dat jouw matras aan vervanging toe is. Al merk je niet meteen iets aan het ligcomfort, besef dan dat je matras na 8 tot 10 jaar intensief gebruik niet langer hygiënisch is. Zijn er gele plekken, verkleuringen of een muffe geur ? Of heb je last van allergieën of ademhalingsklachten die erger lijken te worden? Dan is het hoog tijd voor een nieuw matras.

Hoe onderhoud je een Eastborn matras 100×200?

Elke nacht verliezen we gemiddeld zo’n 300 ml aan vocht. Al dat vocht verzamelt zich in het textiel van je bed en dus ook in je matras. Een goede ventilatie is dan ook noodzakelijk. Dankzij de pocketveren in de kern heeft je matras een uitstekend ventilerend vermogen.

Leg elke morgen je dekbed open en laat het dubbelgevouwen aan het voeteneinde van je bed. Zet de ramen open en laat maar luchten! Zo kan al het verzamelde vocht weer drogen. 

Om ervoor te zorgen dat je matras langer meegaat, is een matrasbeschermer een must. Deze voorkomt dat vocht, vuil of andere vlekken in je matras dringen. Plaats over je matrasbeschermer altijd een hoeslaken en was de beschermer één keer per maand. De Eastborn matrassen hebben een afritsbare, wasbare tijk die je het best ook geregeld in de wasmachine reinigt.

Ben je allergisch voor huisstofmijt? Al onze matrashoezen zijn gemaakt van een innovatieve stof voorzien van probiotica. Wij noemen het Sensity®. Zo krijgt een huisstofmijt geen kans en blijft je matras altijd fris.

Hoe vaak moet je jouw matras keren of draaien?

Om nog langer van je matras te genieten en het maximum uit je investering te halen, draai je hem regelmatig. Hierbij wissel je naargelang het matrastype het hoofd- en voeteneinde en de boven- en onderkant. De pocketveren in de matraskern zorgen trouwens voor een optimale ventilatie, zelfs zonder keren.

Draai om en wissel het hoofd- en voeteneinde één keer per seizoen. De voordelen ervan spreken voor zich. Door het matras te keren, wordt de belasting verdeeld. Zo voorkom je kuilvorming en blijft je matras veerkrachtiger. En dat is uiteraard essentieel voor een goede ondersteuning van je lichaam.

Hoe test je een matras 100×200?

Ben je overtuigd van de matrasmaat, maar weet je nog niet zeker welk type matras kiezen? Lukraak matrassen testen in de beddenwinkel heeft niet zo veel zin. Laat je in de eerste plaats vakkundig adviseren door een Eastborn slaapexpert. Hij of zij legt je de verschillen tussen de diverse materialen haarfijn uit en zal je enkele matrassen voorstellen op basis van je slaapbehoeften.

Daarna is het tijd om te proefliggen. En daar mag je gerust je tijd voor nemen! Maak het jezelf vooral gemakkelijk: denk vóór je winkelbezoek eraan om gemakkelijke kleding aan te trekken. Doe je jas en schoenen uit en ga in je favoriete houding liggen. Doe je ogen dicht en … relax! Slaap je thuis met een slaapmasker? Neem die zeker mee naar de winkel en laat je door niets of niemand afleiden. Probeer je spieren zo goed mogelijk te ontspannen, net zoals je thuis zou doen. En blijf dan zo’n tien minuten liggen. Geef het matras een score en ga verder met een volgend matras. Na een tijdje voel je aan welk matras je het meeste comfort biedt.

Moeilijke keuze? Onze Eastborn slaapadviseur begeleidt je vakkundig om het juiste matras te vinden. Daarbij houdt hij of zij altijd rekening met jouw slaapvoorkeuren. Maak daarom een afspraak voor persoonlijk advies bij een Eastborn dealer in je buurt.

Slaap gezond met Eastborn

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!