Eastborn matras 140x220

100% Nederlands Fabrikaat

Met een Eastborn matras 140×220 slaap je als een roos

Boxsprings staan bekend om hun elegante uitstraling. Wil jij je slaapkamer een luxueuze look aanmeten? Zelfs in een smallere ruimte is dit perfect mogelijk! Met een boxspring 140×220, een zogenaamde twijfelaar, maak je de juiste keuze: jij en je partner slapen ongestoord samen, terwijl de grootte van je bed mooi in balans blijft met de rest van de ruimte. 

Deze matrasmaat 140×220 is geschikt voor personen met een lichaamslengte vanaf 1,90 m. Heb je ruimte in de breedte op overschot? Dan raden we een matras 160×220 aan, zeker bij een breedgeschouderde lichaamsbouw. Alle details tellen voor een optimale nachtrust: niet alleen de juiste afmeting, maar ook het type matras is van doorslaggevend belang. De Eastborn Q-serie en H-serie komen in verschillende materialen die extra ondersteunend, warmte- of vochtregulerend of juist drukverlagend werken. Welke eigenschappen vind jij belangrijk? Hou je van hard of zacht, koud of warm? Onze Eastborn adviseurs begeleiden je vakkundig om de juiste keuze te maken voor jarenlang slaapplezier!

Hoelang gaat een Eastborn matras 140×220 mee?

De matrassen van Eastborn zijn uitvoerig getest op kwaliteit en duurzaamheid. Dankzij de goede ventilatie en vochtregulatie van het pocketinterieur hebben onze matrassen een uitstekende levensduur. Bij een normaal gebruik gaan ze 8 tot zelfs 10 jaar mee. Zeker als je onze onderhoudstips nauwgezet opvolgt. Na deze periode raden we je aan om je matras te vervangen omdat het geen optimale ondersteuning meer biedt, maar ook om hygiënische redenen.

Hoe onderhoud je een Eastborn matras 140×220?

Elke nacht verliezen we gemiddeld zo’n 300 ml aan vocht. Al dat vocht verzamelt zich in het textiel van je bed en dus ook in je matras. Een goede ventilatie is dan ook noodzakelijk. Dankzij de pocketveren in de kern heeft je matras een uitstekend ventilerend vermogen. Leg elke morgen je dekbed open en laat het dubbelgevouwen aan het voeteneinde van je bed. Zet de ramen open en laat maar luchten! Zo kan al het verzamelde vocht weer drogen.

Om ervoor te zorgen dat je matras langer meegaat, is een matrasbeschermer een must. Deze voorkomt dat vocht, vuil of andere vlekken in je matras dringen. Plaats over je matrasbeschermer altijd een hoeslaken en was de beschermer één keer per maand. De Eastborn matrassen hebben een afritsbare, wasbare tijk die je het best ook geregeld in de wasmachine reinigt.

Ben je allergisch voor huisstofmijt? Al onze matrashoezen zijn gemaakt van een innovatieve stof voorzien van probiotica. Wij noemen het Sensity®. Zo krijgt een huisstofmijt geen kans en blijft je matras altijd fris.

Kan je de tijk van het matras wassen?

Wil je ook dat je matras zo lang mogelijk meegaat en heerlijk hygiënisch blijft? Daarom zijn al onze matrassen voorzien van een wasbare tijk. Dankzij de 4-zijdige rits kan je hem gemakkelijk afnemen. Was de tijk ongeveer één keer per seizoen, zeker als je last hebt van allergieën. Dat kan gewoon in de wasmachine bij je thuis, op 40 of 60 °C, afhankelijk van het materiaal.

Hoe vaak moet je jouw matras keren of draaien?

Om nog langer van je matras te genieten en het maximum uit je investering te halen, draai je hem regelmatig. Hierbij wissel je naargelang het matrastype het hoofd- en voeteneinde en de boven- en onderkant. De pocketveren in de matraskern zorgen trouwens voor een optimale ventilatie, zelfs zonder keren.
Draai om en wissel het hoofd- en voeteneinde één keer per seizoen. De voordelen ervan spreken voor zich. Door het matras te keren, wordt de belasting verdeeld. Zo voorkom je kuilvorming en blijft je matras veerkrachtiger. En dat is uiteraard essentieel voor een goede ondersteuning van je lichaam.

Om het matras 140×220 van je dromen te vinden, kan je rekenen op de expertise van onze Eastborn slaapadviseurs. Maak op voorhand een afspraak bij een Eastborn dealer in je buurt op een moment dat voor jou past. Zo maken wij voldoende tijd voor je vrij om persoonlijk advies op jouw maat te geven.

Slaap gezond met Eastborn

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!