Eastborn matras 160x210

100% Nederlands Fabrikaat

Pure verwennerij met een Eastborn matras 160×210

De matrassen van Eastborn komen in tal van afmetingen zodat jij precies de maat kan vinden die bij jou (en je slaapkamer) past. Ook als je een iets afwijkende maat zoekt, zoals een matras 160×210, zal Eastborn je aangenaam verrassen. 

Een tweepersoonsboxspring van 160×210 is uitermate geschikt voor personen vanaf 1,80 m die graag knus tegen elkaar aan slapen, maar soms ook ongestoord aan hun eigen kant van het bed tot rust willen komen. Als je extra ruimte in de lengte wenst, of voor een elektrische variant kiest, is de maximale lengtemaat 160×220 een aanrader. Lijkt de breedte je toch te smal? Dan kan je altijd kiezen voor een matras 180×210

Welke kern heeft een Eastborn matras 160×210?

Alle Q-serie matrassen van Eastborn hebben pocketveren in de kern. Het gezoneerde en geneste Advanced pocketinterieur bestaat uit elektrothermisch nageharde veren. Hierdoor zijn de veren extra duurzaam, ook na vele jaren intensief gebruik. Dit is belangrijk om je lichaam de juiste ondersteuning te geven. Bovendien is het pocketinterieur in 7 comfortzones verdeeld voor een stabiele, directe ondersteuning van de verschillende lichaamsdelen. Ook is de schouderzone extra soepel, wat jou een groter ligcomfort biedt. 

Afhankelijk van je slaapvoorkeur kies je voor een genest pocketveren interieur of een High Low pocketvering. Geneste veren bieden een voller en vaster gevoel van ondersteuning, terwijl High Low pocketveren een soepele eerste aanraking combineren met een goede ondersteuning. Vooral rugslapers worden hier extra blij van!

De H-serie van Eastborn zijn matrassen met een Advanced Pocket-interieur. Dankzij een optimale mix van materialen kies je zelf de ideale opbouw van het matras. Zo geniet je van een superieur ligcomfort. De Graph’in en Graph’in Breeze comfortlagen zijn ventilerend en sterk warmteregulerend. Ideaal als je op zoek bent naar een constant en comfortabel slaapklimaat. 

Het summum van drukverlaging bereik je bij deze matrassen door te kiezen voor een combinatie met de Zero Gravity Pocket comfortlaag.

Hoe onderhoud je een Eastborn matras 160×210?

Elke nacht verliezen we gemiddeld zo’n 300 ml aan vocht. Al dat vocht verzamelt zich in het textiel van je bed en dus ook in je matras. Een goede ventilatie is dan ook noodzakelijk. Dankzij de pocketveren in de kern heeft je matras een uitstekend ventilerend vermogen. Leg elke morgen je dekbed open en laat het dubbelgevouwen aan het voeteneinde van je bed. Zet de ramen open en laat maar luchten! Zo kan al het verzamelde vocht weer drogen.

Om ervoor te zorgen dat je matras langer meegaat, is een matrasbeschermer een must. Deze voorkomt dat vocht, vuil of andere vlekken in je matras dringen. Plaats over je matrasbeschermer altijd een hoeslaken en was de beschermer één keer per maand. De Eastborn matrassen hebben een afritsbare, wasbare tijk die je het best ook geregeld in de wasmachine reinigt.

Ben je allergisch voor huisstofmijt? Al onze matrashoezen zijn gemaakt van een innovatieve stof voorzien van probiotica. Wij noemen het Sensity®. Zo krijgt een huisstofmijt geen kans en blijft je matras altijd fris.

Kan je de tijk van het matras wassen?

Wil je ook dat je matras zo lang mogelijk meegaat en heerlijk hygiënisch blijft? Daarom zijn al onze matrassen voorzien van een wasbare tijk. Dankzij de 4-zijdige rits kan je hem gemakkelijk afnemen. Was de tijk ongeveer één keer per seizoen, zeker als je last hebt van allergieën. Dat kan gewoon in de wasmachine bij je thuis, op 40 of 60 °C, afhankelijk van het materiaal.

Waarom kiezen voor een Eastborn matras 160×210?

Bij Eastborn staan kwaliteit en duurzaamheid voorop. Bovendien doen we niet aan import. Al onze matrassen worden gemaakt in onze eigen fabriek in Vroomshoop. Wij leveren puur Nederlands vakmanschap, al sinds 1959! Daarbij zijn alleen de allerbeste materialen goed genoeg. Uiteraard combineren we ambachtelijk vakwerk van toen met technologie van nu. Zo blijven we onze klanten het beste slaapcomfort bieden.

Zeker van de juiste maat? Prima! Dan een andere belangrijke factor voor een goede nachtrust: het type materiaal. Kom en ontdek alle mogelijkheden bij een Eastborn dealer in je buurt. Tijdens een privéafspraak met onze ervaren slaapadviseur krijg je professioneel advies op jouw maat.

Slaap gezond met Eastborn

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!