Eastborn matras 160x220

100% Nederlands Fabrikaat

Eastborn matras 160×220 kopen?

De kers op de taart in jouw nieuwe slaapkamer? Een elegante tweepersoonsboxspring die pure klasse uitstraalt én doet wat hij belooft: jouw lichaam een optimale ondersteuning bieden zodat je spieren perfect kunnen ontspannen bij het slapengaan. Zo zullen jij en je partner elke nacht genieten van een verkwikkende nachtrust en ’s ochtends uitgerust wakker worden! 

Het spreekt voor zich dat het type matras een belangrijke keuze is. Eastborn verwent je met een ruim aanbod, zodat je altijd het matras vindt dat een glimlach op je gezicht tovert. Onze Q-serie en H-serie bieden diverse materialen, en zelfs een combinatie ervan, met elk hun eigen troeven. Een goede ventilatie, warmteregulatie, extra ondersteuning, drukverlaging … jij kiest wat primeert! 


Ben je groot? Dan is het belangrijk om de lengte van je matras slim te kiezen. Met een matrasmaat 160×220 slaap je lekker languit. Een absolute aanrader dus voor personen met een lichaamslengte vanaf 1,90 m. Ook een matras 180×220 is een optie, zeker als je slaapkamer ruim is. Onze slaapadviseurs geven je gedetailleerde uitleg over alle mogelijkheden.

Wanneer moet je jouw matras vervangen?

Een versleten matras heeft vele nadelen. Door de verslechterde ondersteuning en het verlies aan veerkracht slaap je minder diep. Je gaat meer woelen tijdens de nacht en je slaapkwaliteit gaat erop achteruit. Met alle gevolgen van dien voor je lichamelijke en mentale gezondheid.

Heb je bij het opstaan soms last van een pijnlijke onderrug? En trekt de pijn tegen de middag weer weg? Dit kan wijzen op een verminderde veerkracht. Ook als je een duidelijke kuilvorming ziet op de plek waar jij slaapt, weet je dat jouw matras aan vervanging toe is.
Ook al merk je niet meteen iets aan het ligcomfort, besef dan dat je matras na 8 tot 10 jaar intensief gebruik niet langer hygiënisch is. Zijn er gele plekken, verkleuringen of een muffe geur ? Of heb je last van allergieën of ademhalingsklachten die erger lijken te worden? Dan is het hoog tijd voor een nieuw matras.

Wat is beter: een hard matras of een zacht matras?

De stevigheid van je matras is een persoonlijke keuze, maar ook in grote mate afhankelijk van je lichaamsgewicht. Ben je licht van gewicht, dan heeft je lichaam iets minder ondersteuning nodig en volstaat een zachter matras. Zwaardere personen zullen bij een te zacht matras al snel rugklachten ervaren omdat ze gaan doorzakken. Voor hen is een hardere matras aanbevolen voor een optimale ondersteuning. Belangrijk is dat je wervelkolom in een horizontale lijn ligt. Eastborn matrassen komen in de hardheden Soepel (S), Stevig (ST) en Extra stevig (niet bij elk matras mogelijk). Vanaf een matrasbreedte van 120 cm adviseren we een stevig matras, zeker als er twee personen op slapen.

Hoe test je een matras 160×220?

Lukraak matrassen testen in de beddenwinkel heeft geen zin. Laat je in de eerste plaats vakkundig adviseren door een Eastborn slaapexpert. Hij of zij legt je de verschillen tussen de diverse materialen haarfijn uit en zal je enkele matrassen voorstellen op basis van je slaapbehoeften. Daarna is het tijd om te proefliggen. En daar mag je gerust je tijd voor nemen! Maak het jezelf vooral gemakkelijk: denk vóór je winkelbezoek eraan om gemakkelijke kleding aan te trekken. Doe je jas en schoenen uit en ga in je favoriete houding liggen. Doe je ogen dicht en … relax! Slaap je thuis met een slaapmasker? Neem die zeker mee naar de winkel en laat je door niets of niemand afleiden. Probeer je spieren zo goed mogelijk te ontspannen, net zoals je thuis zou doen. En blijf dan zo’n tien minuten liggen. Geef het matras een score en ga verder met een volgend matras. Na een tijdje voel je aan welk matras je het meeste comfort biedt.

Wat is Sensity®?

De afneembare tijken van de Eastborn matrassen ondergingen een Sensity® behandeling. Dit betekent dat de stof is behandeld met probiotica, die op natuurlijke wijze voorkomen dat allergenen en huisstofmijt een voedingsbodem krijgen. Zo geniet je van een hygiënisch en fris slaapklimaat. Bovendien blijft de werking van Sensity® na een wasbeurt op 40 °C gegarandeerd.

Maak het jezelf gemakkelijk: kies een moment dat jou past en maak op voorhand een afspraak bij een Eastborn dealer in je buurt. Zo ben je zeker dat je in de beddenwinkel niet lang moet wachten en ontvang je professioneel en eerlijk advies dat aansluit bij jouw wensen. Een nieuwe matras 160×220 kopen? Wij staan voor je klaar!

Slaap gezond met Eastborn

Altijd een Eastborn dealer bij jou in de buurt

Je kunt Eastborn matrassen en boxsprings zelf ervaren bij dealers door heel Nederland. Daar krijg je een persoonlijk slaapadvies, en lichten ze je graag alle mogelijkheden van de Eastborn producten toe. Vind hieronder een Eastborn dealer in de buurt, en kom proefliggen in de winkel!